Facturatie

Wat vind je terug in de bijdrageregeling?

In dit schoolreglement vind je een lijst met de financiële bijdrage die van jou of je ouder(s) kan worden gevraagd.

Deze lijst bevat zowel verplichte als niet-verplichte uitgaven. Verplichte uitgaven zijn uitgaven die jij of je ouder(s) zeker zullen moeten doen, bijvoorbeeld het betalen van je schoolboeken, het betalen van kopieën…

Zaken die de school als enige aanbiedt, bijvoorbeeld het turn T-shirt, koop je verplicht aan op school. Er zijn ook zaken die je zowel op school als ergens anders kunt kopen. Je kiest vrij waar je deze aankoopt, maar als je ze op school aankoopt, dan betalen jij of je ouder(s) de bijdrage.

Niet-verplichte uitgaven zijn uitgaven voor benodigdheden die je niet verplicht moet aankopen of activiteiten waar je niet verplicht aan moet deelnemen, maar als je aankoopt of deelneemt, dan dienen jij of je ouder(s) er wel de bijdrage voor te betalen.

Voor sommige posten vermeldt de lijst vaste prijzen, voor andere posten zijn enkel richtprijzen vermeld. Bij een vaste prijs ligt het bedrag dat je voor die post moet betalen vast. Een kopie kost bijvoorbeeld X eurocent per stuk. Van deze prijs zal het schoolbestuur niet afwijken, behoudens prijswijzigingen van leveranciers of dienstverleners. Bij zo’n wijziging zullen we je hiervan vooraf op de hoogte brengen. Voor sommige posten kent het schoolbestuur de kostprijs niet vooraf. Zij geeft voor die posten richtprijzen mee. Dit betekent dat het te betalen bedrag in de buurt van de richtprijs zal liggen, het kan iets meer of iets minder zijn. Het schoolbestuur baseert zich voor het bepalen van de richtprijs op de prijs van vorig schooljaar.

De bijdrageregeling werd overlegd en goedgekeurd in de Schoolraad.

Hoe wordt de schoolrekening opgemaakt en betaald?

We werken met maandelijkse schoolrekeningen volgens verbruik (kopies, activiteiten, maaltijden,…) van de voorbije periode en de gebruiksvergoeding BYOD. Schoolrekeningen worden telkens opgemaakt op het einde van een maand van het lopende schooljaar. Schoolfacturen worden bij voorkeur via mail verstuurd.

De schoolrekeningen dienen betaald te worden 20 dagen na factuurdatum. De betaling gebeurt bij voorkeur via domiciliëring. Bij domiciliëring gaat de invordering door ongeveer 10 dagen na factuurdatum.

Schoolboeken worden aangerekend op de maandelijkse schoolrekening. Afhankelijk van de prijs kunnen de schoolboeken gespreid aangerekend worden over de eerste drie schoolrekeningen.

Indien je ingeschreven bent voor een facultatieve reis, dan kan hiervoor één of meerdere voorschotten aangerekend worden op de maandelijkse schoolrekening.

Kosten worden niet aangerekend bij afwezigheid die vooraf gemeld werd of met een ziektebriefje, in de mate dat de school geen kosten heeft gemaakt of de door haar reeds gemaakte kosten kan recupereren. Indien de school wel kosten heeft gemaakt, dan moeten die volledig of gedeeltelijk worden betaald (vb. betalen van voorschot toegangsgeld, bestellen bus voor een bepaald aantal personen….).

De ouder(s) zijn, ongeacht hun burgerlijke staat, hoofdelijk gehouden tot betaling van de schoolrekening. Dat betekent dat we beide ouder(s) kunnen aanspreken tot het betalen van de volledige rekening. Als er tussen de ouder(s) onenigheid bestaat over het betalen van de schoolrekening, zal de school aan elk van de ouder(s) een identieke schoolrekening versturen. Zolang het verschuldigde bedrag niet volledig betaald is, blijft elke ouder het volledig resterende saldo verschuldigd, ongeacht de afspraken die ze onderling gemaakt hebben.

Indien er openstaande schoolrekeningen zijn, dan worden deze steeds vermeld op de nieuwe opgemaakte schoolrekening.

Er worden herinneringen verstuurd eind januari, halverwege mei, eind augustus en eind september. Herinneringen worden verstuurd per brief.

Na een vruchteloze laatste herinnering (september) wordt het dossier overhandigd aan het vredegerecht West-Vlaanderen, kanton van Poperinge.

Als daarna nog altijd geen betaling wordt ontvangen, worden de openstaande schoolrekeningen doorgegeven aan een advocaat die een dagvaardingsprocedure kan starten. De kosten die hiervoor worden gemaakt, komen ten koste van de schuldenaar.

Ouders verbinden er zich toe de vorderingen van de school te vereffenen op vertoon van de schoolrekening.

In geval van gerechtelijke procedure, zijn enkel de Rechtbanken van het arrondissement West- Vlaanderen bevoegd.

Indien je maandelijks een vast bedrag wenst te betalen of problemen ondervindt met het betalen van de schoolrekening, kan je contact opnemen met de financiële dienst van de school.

Het is de bedoeling dat er afspraken worden gemaakt over een aangepaste manier van betalen. Wij verzekeren je een discrete behandeling van je vraag.

Reclame en sponsoring

De school staat geen reclame toe. Na goedkeuring door de directie kunnen affiches voor jongerenactiviteiten uitgehangen worden op de daartoe bestemde plaatsen.